Tři, dva, jedna, EET #1

1. díl seriálu o EET

EET. Co je to? Elektronická evidence tržeb. Strašák eshopistů? Kdepak. Stačí mít po boku parťáka, který ví, jak na to. Sleduje veškeré aktuality státní správy a dá vám včas vědět, když se něco důležitého změní. 

Proto jsme pro vás připravili seriál o EET, kterým vás dovedeme krůček po krůčku k ostrému provozu elektronické evidence tržeb. Dozvíte se, jak se pořádně připravit a nic nezanedbat.

Druhá vlna EET se blíží

A tuhle už e-commerce nepřeskočí. Je jedno, že máte účetnictví v cajku. I to, že většina vašich plateb probíhá elektronicky. Stát si vás chce pohlídat, proto EET startuje. Od 1. března 2017 se elektronická evidence tržeb nevyhne žádnému eshopu, který využívá online platební brány. Nepanikařte. Platební brány rozhodně nemusíte vypínat. Ne s námi. My jsme na evidenci připraveni a poradíme vám se vším kolem ní.

Co je vlastně EET?

Zákon o elektronické evidenci tržeb hovoří jasně:

“Podstatou elektronické evidence tržeb je evidování každé hotovostní platby za prodej zboží či služeb. Kdy prodej je základem výměny informací mezi podnikateli a Finanční správou ČR.”

Jednoduše? Zákazník provede nákup na vašem eshopu. Vy, jako majitel eshopu zasíláte Finanční správě datovou zprávu ve formátu XML o transakci. Obratem přichází zpět potvrzení o přijetí s unikátním kódem. Následuje vystavení elektronické účtenky s tímto unikátním kódem a předání zákazníkovi v elektronické podobě. A je to. Žádná práce navíc. 

I tak vám to přijde složité? U nás tomu tak není. Všechny úkony se ve Webmium eshopu dějí automaticky. Vy standardně, jak jste zvyklí, zakoupené zboží jen zabalíte a odešlete.

EET e-book

Vy: “EET mě zruinuje!” My: “A proč by mělo?”

Vyhnout se EET a zasílat zboží pouze na dobírku nebo bezhotovostním převodem? Vážně tohle chcete? A přemýšleli jste, jestli to chtějí i vaši zákazníci? Nebuďte pro srandu jim ani konkurenci. Zapomeňte na hrůzostrašné výkřiky na internetu o krachu podnikatelů v Čechách a začněte se vážně zajímat, jak je to s eshopy a EET.

Tři, dva, jedna, odstartujte v eshopu EET

Pojďme na to! Že nevíte kde a čím začít? Kde honem shánět software EET pro eshop? Nic neshánějte. Zdarma a bez omezení vyzkoušejte Webmium eshop, který je na elektronickou evidenci tržeb už dávno připravený. Stačí si ho osahat a uvidíte sami, že moderní eshopové řešení i EET zvládnete levou zadní. Proměňte strach z prodělku na reálný výdělek.

Chcete vědět, jak celý proces EET funguje? A jaké jsou povinné náležitosti účtenky? Nenechte si ujít náš 2. díl. Přihlaste se k odběru novinek a už vám nic neuteče.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru