Instagram nastavil věkovou hranici

Instagram už si nehraje na mrtvého brouka, a po devíti letech konečně přijímá větší odpovědnost za ochranu nezletilých dětí.
Od nynějška budou noví uživatelé muset zadat datum narození, uživatelé mladší 13 let se nebudou moci zaregistrovat. Toto opatření se ovšem nebude týkat již registrovaných uživatelů, a tak se nedozvíme, kolik dětí pod 13 let mezi miliardou uživatelů Instagramu vlastně je.


Instagram v ochraně nezletilých uživatelů zaostal. Facebook, Snapchat a TikTok dávno vyžadují, aby uživatelé zadali datum narození, jakmile zahájí proces registrace. Poté, co FTC za porušení zákonu o online ochraně soukromí dětí uložila TikToku pokutu 5,7 milionu USD, vytvořila služba celou samostatnou část aplikace, kde děti mohou sledovat videa, ale nikoliv je zveřejňovat nebo komentovat.

Pokud jde o to, proč Instagramu trvalo tak dlouho zavést toto opatření, mluvčí uvedl: „Historicky jsme nevyžadovali od lidí, aby nám řekli svůj věk, protože jsme chtěli, aby Instagram byl místem, kde se každý může plně vyjádřit – bez ohledu na svou identitu.“.

Přidání kontroly věku je dobrým krokem pro Instagram. Měl by však zvážit, co více může udělat pro ověření věku uživatelů a zabránit těm, kteří nesplňují kritéria věku, aby byli vystaveni cizím lidem z celého světa.

Zdroj: techcrunch.com, impact.com,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru