Instagram testuje novou funkci pro rychlé sdílení poznámek s přáteli

Instagram experimentuje s další novou funkcí, která by uživatelům umožnila zveřejňovat mizející obsah. Funkce nazvaná Notes umožňuje uživatelům posílat rychlé poznámky (např. oznámení) blízkým přátelům nebo sledujícím, kteří je také sledují. Funkci si můžeme představit jako lepící poznámky, které zmizí do 24 hodin.

Této funkce si poprvé všiml marketér Ahmed Ghanem , který na Twitteru zveřejnil snímky obrazovky, které naznačují, že poznámky Instagramu se objeví na stránce zpráv  v novém řádku nad samotnými zprávami. Odtud můžete kliknutím na tlačítko plus zanechat novou poznámku pro ostatní.

Poznámky mají maximální délku 60 znaků. Podle snímků obrazovky uživatelé nedostanou oznámení o nových poznámkách, ale budou je moci vidět po dobu 24 hodin v aplikaci a také na poznámky odpovídat prostřednictvím zpráv.

Tato funkce by mohla pomoci zvýraznit důležité zprávy od blízkých přátel, které nechtějí ztratit v doručené poště. Instagram bude postupně analyzovat, jak uživatelé reagují na novou funkci. Pokud bude mít testování pozitivní dopad, rozšíří funkci i mezi další uživatele.

Uživatelé Instagramu, kteří již novou funkci mají, jsou z nové funkce většinou lehce zmatení.

Někteří uživatelé novou funkci porovnávají s twitterem.

Co si o nové funkci myslíte vy? Využijete novou funkci poznámek nebo je to pro vás jen další zbytečná funkce Instagramu?

2 názory na “Instagram testuje novou funkci pro rychlé sdílení poznámek s přáteli”

  1. Dobrý den já jsem si odinstalovala Instagram a najednou tam ty poznámky nemám a nevím co mám dělat protože dřív jsem je tam měla nevíte co s tím

    1. David Bálek

      Dobrý den, je možné, že se vám tímto spustila „jiná verze“ Instagramu. Instagram je známý tím, že testuje několik funkcí zároveň a proto někteří uživatelé mohou mít funkce, které ostatní nemají nebo obráceně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru