Jak na snadné reporty z PPC kampaní?

PPC kampaně jsou důležitou součástí online marketingové strategie. Propagovat své produkty nebo služby pomocí reklamy je jedním z nejspolehlivějších způsobů, jak získat konverzi. Ať už svoji PPC kampaň vložíte do rukou PPC specialistů nebo ji realizujete svépomocí, jistě vás zajímají výsledná data, která řeknou vše o tom, jak si reklama vedla a zároveň ukáží kam směrovat svoji pozornost dál.

Výsledky online reklamy v grafech snadno a rychle

Ať už jde o výsledky z vyhledávací nebo obsahové sítě, znamená to studovat spoustu čísel. Co když ale zrovna čísla nejsou vaší silnou stránkou a plně nerozumíte všem detailům o kterých hovoří? Reportujte v grafech. Jsou přehlednější a srozumitelnější. Na první pohled uvidíte, všechny plusy i mínusy celé kampaně.

Možná vás při představě ručního exportování dat a následného vytváření grafů přepadá představa zdlouhavého a náročného procesu, který dá navíc prostor k chybám. Máte pravdu. Naštěstí dnes se už podobnými úkoly zabývat nemusíte. Stačí používat chytrý nástroj od Google.

Google Data Studio, nástroj, který zvládne používat úplně každý

Data Studio je jednoduchý online nástroj, který zobrazuje data a rovnou z nich vytváří přehledné grafy. Rychle a spolehlivě. Skoro bez práce dostanete své koláče. Navíc nemusíte žádat o přístup do Google Analytics. Všechny informace si Data Studio načte z více zdrojů pomocí URL “sharing settings”.

Pokaždé tak dostanete reporty jednotlivých účtu v reálném čase a s nejčerstvějšími daty. Výhodou reportů z Data Studio je i jejich snadné sdílení. Stačí pár kliknutí a o výsledcích kampaně můžete informovat své kolegy, klienty nebo obchodní partnery.

Data Studio je dostupné v poplatné plné verzi jako součást balíčku nástrojů 360 a funguje bez jakéhokoliv omezení. Free verze programu zatím není bohužel pro Českou republiku plně přístupná.

Na grafy bez grafika

Ovládání Google Data Studio je rychlé a intuitivní, tak, že ho zvládne používat úplně každý. Abyste získali data v přehledných a výborně srozumitelných tabulkách nebo grafech už nepotřebujete ani pomoc grafika.

Na výběr je hned několik typů grafů:

  • sloupcový graf Bar chart,
  • oblíbený koláč Pie Chart,
  • spojnicový graf Time series,
  • bodový graf Scatter Chart,
  • plošný graf Area Chart,
  • srovnání – Scoreboard,
  • plnění cílů – Bullet Chart,
  • tabulky,
  • Geo Mapa.

Google Data Studio nabízí na výběr několik přednastavených grafických šablon. Ovšem můžete si vytvořit i svoji vlastní. Třeba takovou, která bude ve stylu vašeho brandu.

Jak vypadá výsledný report z GDS?

Třeba takto:

Máte zkušenosti s Google Data Studio nástrojem? Používáte ho pro urychlení práce a větší spokojenost svých klientů? Anebo se zbytečně trápíte vytvářením vlastních grafů a ubíráte si tak zbytečně čas na plánování dalších strategií a kampaní? Zpracováváte reporty ještě jiným způsobem? Podělte se s námi o své zkušenosti s reportováním PPC kampaní.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru