Jak podnikat u moře (třeba i online)

Co se v článku dozvíte:

  • co je nového v Královci
  • jaké jsou u Baltu možnosti podnikání
  • jaký je potenciál rozvoje někdejší Kaliningradské oblasti

Jistě vám neuniklo, že se území našeho státu právě rozrostlo o kdysi ruskou exklávu. Na základě petice následované referendem s 98% úspěšností anektovala Česká Republika někdejší Kaliningradskou oblast a češi se tak konečně dočkají svého vlastního moře. Kromě nových možností rekreace a volnočasových aktivit se tak výrazně rozšíří i prostor pro podnikání, který poskytne nové, doposud netušené možnosti.

Zdroj: https://twitter.com/

Cestovní ruch

Jako první se pochopitelně nabízejí podnikatelské aktivity související s cestovním ruchem. Na úvod je třeba přiznat, že pobřeží Baltu není v Královci právě ideální pro koupání. Dlouholetá přítomnost ruské baltské flotily má za následek znečištění pobřežních vod mazutem a radioaktivními izotopy a kromě toho je voda studená a na plážích dost fouká. Možností pro rekreaci je tu ale stále dost. Kromě nekonečných procházek po písečném pobřeží spojených s pouštěním draků, budou také turisté jistě s oblibou naslouchat zpěvu medúz, které za noci fialově fosforeskují a levitují cca půl metru nad hladinou.

Zdroj: https://twitter.com/

Na své si přijdou také milovníci historie, kteří mohou navštívit mnoho pamětihodností včetně stálé expozice “Český Královec” v místním národním muzeu. Ta obsahuje mimo jiné v kůži vázaný originál “Nejslavnějších tweetů Přemysla Otakara II.” Díky plánované výstavbě produktovodu BeerStream I. se region stane atraktivním i pro příznivce pivní turistiky. 

Zdroj: https://twitter.com/

…a jiné příležitosti

Široké pole působnosti se otevírá také podnikatelům v oboru druhotného zpracování odpadu díky tomu, že odcházející kontingent po sobě zanechává enormní množství kovového šrotu, starého textilu, vedlejších ropných produktů a prošlých konzerv z Velké Vlastenecké Války. S přílivem podnikatelů a pracovních míst vzroste i počet obyvatel a tím počet potenciálních zákazníků, kteří se po nedostatkovém zboží minulého režimu nebudou moci nabažit výdobytků západu.

Zdroj: https://twitter.com/komercka/status/1577693802323755010

Výzva pro podnikání online

Mohlo by se zdát, že geografické umístění královeckého kraje není logisticky právě ideální, nicméně i na tom už se usilovně pracuje. Je evidentní, že právě geografická odloučenost znamená mnoho příležitostí pro nové e-shopy a online podnikání jako takové. Ať už jde o rychle se rozvíjející trh nebo nadbytek volných skladovacích prostor v bunkrech uvolněných ponorkami. O dopravu zboží už projevily zájem zavedené přepravní společnosti. Například jeden z největších online prodejců u nás před chvílí slavnostně oznámil umístění prvních Alzaboxů přímo v hlavním městě regionu.

Zdroj: https://www.facebook.com/alza.cz

Česká Pošta už v zájmu zachování standardní doby dodání hledá odborníky na pozici “podkoní” a “kočí”.

Zdroj: https://twitter.com/Ceska_posta_sp/status/1577714063039238161

Jen Zásilkovna v regionu zatím pohořela, protože místní se po zkušenostech s ruskou armádou báli její Z-boxy vůbec otevírat. Neujal se ani pokus o doručování zásilek prostřednictvím pobřežního dělostřelectva.

Zdroj: https://twitter.com/Zasilkovna/status/1577652213115142147

…a další benefity

Původní ruská komunikační síť sice vzala za své, když odcházející vojska nechala naschvál otevřená dvířka všech holubníků, nicméně o region už projevil zájem i Elon Musk. Tento vizionář hodlá v Královci nejen vybudovat kosmodrom, ale také pokrýt celou oblast několika hustými vrstvami 7G signálu. Díky tomu se otevřou nové možnosti online marketingu a z královečanů už nebude nutné těžit adenochromy. Kvalitní připojení také pravděpodobně způsobí masivní odliv digitálních nomádů z dříve oblíbeného Bali a jejich migraci právě do Královce. To bude mít mimo jiné za následek raketový vzestup místního pornografického průmyslu a kavárenství. 

Už to začalo!

Rostoucí zájem o online služby na Královecku už zaznamenali i naši analytici a je nabíledni, že tato oblast má do budoucna opravdu velký potenciál. Momentálně usilovně pracujeme na přípravě projektů, jako je například e-shop s poctivými potravinami z Čech “MámeJídlo”, online výuka mateřštiny nebo e-learningové kurzy pro začínající uživatele sanitární keramiky. Slibně se rozvíjí také kampaň na podporu lokálního lázeňství a cestovního ruchu, se kterou nám pomáhá Kudyznudy.cz.

Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/

Dá se říct, že v posledních dnech neděláme nic jiného, než že stavíme PPC kampaně pro tento rychle se rozvíjející region. Momentálně také dáváme dohromady tým pro naši pobočku v Královci, kterou hodláme otevřít do konce měsíce.

Nezůstaňte pozadu a začněte podnikat v Královci dřív, než vaše konkurence!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru