Jak zvýšit loajalitu zákazníků na Facebooku

Facebook nedávno zveřejnil obsáhlý report o budoucnosti v nakupování. Podle reportu by se měla snížit loajalita zákazníků ke značkám. Srovnávání cen a dalších aspektů v on-line světě je totiž jednodušší. Loajalitu ke značce tak lidé řeší čím dál méně, což může mít dlouhodobé negativní dopady.

Podle Facebooku vedou tři cesty k obnově vztahů se zákazníkem. Pojďme se na tyto tři cesty podívat:

1. Upřímnost a oboustranná komunikace

Upřímnost je jedním z nejlepších způsobů, jak udržet zákazníkovu loajalitu k vaší značce. 77% nakupujících má pocit bližšího spojení se značkou, pokud ji v případě potřeby může kontaktovat napřímo a zeptat se na otázku, nebo poskytnout zpětnou vazbu. 63% lidí pak očekává rychlou odpověď.

2. Transparentnost a hodnoty

Podle Facebooku mají zákazníci sklon táhnout ke značce, která vyznává stejné hodnoty jako oni. Tvrdí to tak až 56% zákazníků. Pro 55% nakupujících je důležité, aby značka, kterou podporují, používala ekologické výrobní postupy. Zákazníci hledají charakteristiky, které jsou v jejich žebříčku hodnot nejdůležitější, a pokud je u značky najdou, vytvoří si k ní pevné pouto.

3. Pocit ocenění a váženosti

Zákazníci potřebují mít pocit, že si jich značka váží. Potřebují vědět, že jsou pro značku důležití a že pro ně dělá to nejlepší. To musí dokazovat především svými činy.  Shoduje se na tom až 35% nakupujících. 46% zákazníků, kteří nakupují online, pak miluje ty značky, od kterých dostávají exkluzivní nabídky výměnou za jejich věrnost.

Jaké z toho tedy plyne ponaučení pro obchodníky?

Více svým zákazníkům naslouchejte a buďte tu pro ně, když vás potřebují. Snažte se jim vytvořit co nejjednodušší cestu, jak předat zpětnou vazbu. Na základě zpětné vazby se snažte věci měnit a zákazníky o změnách informujte.

Více podrobností najdete na blogu Facebooku.

Inzerujete na Facebooku a chcete přilákat více zákazníků? Nebo potřebujete pomoc s nastavením své kampaně? Pak nám napište e-mail na info@webmium.cz nebo vyplňte formulář na našich webových stránkách webmium.cz/kontakt a my se Vám co nejdříve ozveme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru