Novinky ze sociálních sítí za měsíc červen

Facebook otevírá Messenger API pro Instagram globálně

Firmám umožní vkládat zprávy Instagram Direct do jejich stávající CRM platformy. To velice zefektivní správu komunikace s uživateli.

https://newsfeed.cz/facebook-otevira-messenger-api-pro-instagram-globalne/?fbclid=IwAR3620HtvqChoA03o_eCXw0Vj-uTaDBDhQjdaPuLpj2M5wOL1uXPzpiRj-c

Instagram přidává novinky do značkového obsahu

Instagram zavádí několik aktualizací, které se týkají nástrojů značkového obsahu. Umožní například označovat více značek v jednom příspěvku nebo zveřejňovat příspěvky ještě před schválením. Nové prvky tak souvisí se zvyšováním transparentnosti a zjednodušením správy požadavků i procesu schvalování.

https://newsfeed.cz/instagram-pridava-novinky-do-znackoveho-obsahu/

Facebook přidává do Rights Manageru přehledy pro obrázky

Rights Manager se rozšíří o analytické přehledy vizuálního obsahu. Nyní budete mít lepší přehled o jeho ochraně i engagementu, který je s ním spojený.

https://newsfeed.cz/facebook-pridava-do-rights-manageru-prehledy-pro-obrazky/?fbclid=IwAR20kyulb2lLbRsrAnRe_om_ZXLMcpAD6cb3qmZoE2gnBmp-zxWQZfaMkoI

Instagram prozradil, jak funguje jeho algoritmus

Jaký obsah ukáže a jakým uživatelům? Kolem instagramového algoritmu panuje spousta mylných představ. Proto se Instagram rozhodl uvést vše na pravou míru a poskytl nový přehled o tom, na jakých principech funguje a jak ve skutečnosti určuje distribuci obsahu.

https://newsfeed.cz/instagram-prozradil-jak-funguje-jeho-algoritmus/?fbclid=IwAR2MJUq79LjyJOgYq4VrKdeyjdZ5uDMS6XrDgNZdTYSZHGLXNpXZY65yVOY

Facebook testuje reprodukci stylu textu podle obrázku

Facebook vyvíjí nový nástroj TextStyleBrush založený na virtuální realitě (VR) a strojovém učení, který umožní automaticky přetvořit vizuální podobu textu podle obrázku s požadovaným stylem písma. To by mohlo vést k významnému rozvoji v oblasti úprav, replikací či překladů textů.

https://newsfeed.cz/facebook-testuje-reprodukci-stylu-textu-podle-obrazku/

Facebook poprvé spustil Audio Rooms

Facebook představil Audio Rooms v dubnu a vypadá to, že uživatelé je budou mít k dispozici co nevidět. Facebook je totiž včera poprvé otestoval naživo a vy se můžete podívat, jak vypadají a co všechno umí.

https://newsfeed.cz/facebook-poprve-spustil-audio-rooms/

Instagram spustil Reels Ads globálně

Instagram rozšířil dostupnost reklam ve videích Reels. Nový formát už mohou používat inzerenti ve všech regionech světa.

https://newsfeed.cz/instagram-spustil-reels-ads-globalne/?fbclid=IwAR3C5lhXlBf7-dq_GH7S_tI0hrUgT4jtN1xZM_-LG8rIJVfd7jT31nbq86k

Facebook testuje animace při sdílení příspěvků

Facebook začal testovat nový způsob, jak zvýraznit sdílené příspěvky v News Feedu. K příspěvku si budete moci nově přidat animovanou grafiku, která přitáhne pozornost mezi ostatním obsahem.

https://newsfeed.cz/facebook-testuje-animace-pri-sdileni-prispevku/

Instagram zavádí tvorbu příspěvků z desktopu

Instagram zavádí možnost publikovat feedové příspěvky z počítačové verze sociální sítě. Instagram tuto funkcionalitu vyvíjel v posledních měsících a nyní ji vybraný vzorek uživatelů může konečně otestovat naživo.

https://newsfeed.cz/instagram-zavadi-tvorbu-prispevku-z-desktopu/?fbclid=IwAR3FK8THAX2E2G76yeqcCF8LjEPOmkCDgiBd6T9HArC5vP2BDBbVAHpCDAs

Facebook umožní v reklamách individuální optimalizaci textu

Facebook zavádí v reklamách novou funkcionalitu. Nově si můžete aktivovat nástroj, který každému uživateli individuálně zvýrazní primární titulek, nadpis nebo popisek – podle toho, na co systém určí, že bude nejlépe reagovat.

https://newsfeed.cz/facebook-umozni-v-reklamach-individualni-optimalizaci-textu/?fbclid=IwAR0v-mwQxWhrkRlujFOAMD4pj2G0e3EZeijOxleC5hBnhCWp7dGZgyTpAaU

Facebook rozšiřuje panel se Stories o Reels a Rooms

Facebook chce významně posílit viditelnost a využívání Instagram Reels, a proto tato videa integruje přímo do své aplikace. Novinku zařazuje do horního panelu feedu, kde se nyní nacházejí Stories. V něm se nově objeví také Audio Rooms.

https://newsfeed.cz/facebook-rozsiruje-panel-se-stories-o-reels-a-rooms/

Instagram umožní každému sdílet odkazy ve Stories

Doteď měli tuto možnost pouze ověřené účty nebo účty s více než 10 tisíci sledujícími. Nyní Instagram zvažuje, že by sdílení webových odkazů ve Stories rozšířil a otevřel je i dalším uživatelům a firmám, a to pomocí speciální samolepky.

https://newsfeed.cz/instagram-umozni-kazdemu-sdilet-odkazy-ve-stories/?fbclid=IwAR2FGcH65OoJUS6ruKoXUNm_0WePNnsxVJ6yeSOXtl0TPOroVBxRcwwLWfA

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru