PocketWatt, užitečná funkce pro zákazníky e-shopů s bílým zbožím

Prodáváte na e-shopu “bílé zboží” (pračky, sušičky, myčky, lednice, mrazáky)? Nabídněte svým zákazníkům PocketWatt. Užitečnou funkci, která jim pomůže při výběru zboží. Widget PocketWatt informuje nakupující o reálné spotřebě každého spotřebiče. Je to pomůcka, která má pro zákazníka během rozhodování o nákupu smysl. A Webmium e-shop je pro PocketWatt widget připravený.

PocketWatt

Jak widget PocketWatt funguje?

Widget si na detailu produktu z parametrů produktu (nastavení viz. 3 a 4) stáhne průměrnou spotřebu elektřiny/vody daného produktu. Následně si z kategorie, kde je produkt umístěn stáhne informaci, o jaký typ produktu se jedná (nastavení viz. 9). Na základě nastavení průměrné ceny energií (nastavení viz. 6 a 7) widget vypočte pro daný produkt jeho spotřebu v závislosti na četnosti užívání produktu. Tuto spotřebu zobrazí jak ve spotřebované energii, tak pro přehlednost jako provozní náklady produktu v korunách. (viz. obrázek).

PocketWatt

Jak widget PocketWatt v e-shopu zapnout?

  1. Jděte do Nastavení -> Nastavení obchodu.
  2. Aktivujte funkci PocketWatt (viz. Obrázek 1).
  3. V poli “Roční spotřeba energie (kWh za rok)” vyberte váš parametr produktu, který odpovídá roční spotřebě elektřiny spotřebiče.
  4. V poli “Roční spotřeba vody (litry za rok)” vyberte váš parametr produktu, který odpovídá roční spotřebě vody spotřebiče.
  5. V poli “Třída energetické účinnosti” vyberte váš parametr produktu, který odpovídá třídě energetické účinnosti spotřebiče.
  6. V poli “Průměrná cena vody” vyplňte aktuální průměrnou cenu za 1 litr vody.
  7. V poli “Průměrná cena elektřiny” vyplňte aktuální průměrnou cenu za 1 kWh.
  8. V poli “Počet týdnů v roce” vyplňte počet týdnů v aktuálním roce.
  9. Následně je zapotřebí určit v kategoriích “co v nich je”, to znamená identifikovat, jaký typ produktů daná kategorie obsahuje (zda pračky, nebo sušičky, myčky, lednice, …).
  10. V nastavení dané kategorie, tj. Zboží -> Kategorie -> Upravit kategorii zvolte v záložce “PocketWatt kategorie” jaký druh bílého zboží daná kategorie obsahuje (viz. Obrázek 2).
PocketWatt
PocketWatt

O projektu PocketWatt

Tento užitečný widget je zpracován ve spolupráci se společností SEVEn, The Energy Efficiency Center, z.ú. a projektem PocketWatt. Projekt je organizován s podporou Evropské unie, která usiluje o informování spotřebitelů o provozních nákladech elektrospotřebičů s cílem motivovat je k výběru energeticky úspornějších modelů.

Údaje využité k výpočtu pocházejí z nekomerčních zdrojů (průměrná cena elektřiny a vody pro domácnosti v ČR) a z energetického štítku daného spotřebiče.

Více informací o energetickém štítkování k dispozici na adrese www.uspornespotrebice.cz.

Zaujal vás widget PocketWatt? Podívejte se, jak na e-shopu Chladservis.cz vypadá v praxi. Tato praktická funkce vám pomůže vytvářet příjemné nákupní prostředí a prozákaznickou tvář značky. Využívejte funkce Webmium e-shopu naplno a prodávejte zas o trochu víc.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Přejít nahoru